Don Q Double Aged Cask Vermouth Finish
Don Q Double Aged Cask Vermouth Finish
Inovace vždy byla základem přístupu rodiny Serrallés. Don Q Double Aged Vermouth Cask Finish překonává očekávání a nabízí milovníkům rumu nový a inovativní způsob, jak obohatit známé koktejly o další chuť. Po 5-8 letech zrání v amerických dubových sudech se tato výjimečná směs přesune ještě k několikatýdennímu zrání v 600litrových italských sudech po vermutu. Tento neotřelý proces staření dodává výsledné směsi unikátní komplexnost a bohatost chuti, jež je u jiných portorických rumů nevídaná.
Detail:
Portoriko bývá často zastíněné známějšími rumovými velmocemi, jako jsou Barbados nebo Jamajka. Přitom je v současnosti právě Portoriko největším producentem karibských rumů na světě. Od roku 1865 se vznešené umění výroby těch nejvytříbenějších rumů soustředí v Destillería Serrallés, v samém rodišti portorického rumu.
Příběh rodiny Serrallés se začal psát na cukrové plantáži Hacienda Mercedita u města Ponce na jižním pobřeží Portorika. V roce 1865 zde syn španělských imigrantů Don Juan Serrallés vyrobil prvních pár soudků rumu v měděném destilačním kotli (copper still) dovezeném z Francie. Značku Don Q však Serrallés představil až v roce 1934, krátce po skončení americké prohibice.
Název značky odkazuje na Dona Quijota. Tak jako Don Quijote hledal dokonalý svět, znázorňuje Don Q cestu za dokonalým rumem. Portoriko je celosvětově známé jako rodiště těch nejkvalitnějších rumů a rodina Serrallés se jejich zdokonalování věnuje již přes šest generací. Rum Don Q je v současnosti nejprodávanějším rumem v Portoriku a také prémiovou exportní značkou.
Rumy pocházející z lihovaru Serrallés patří mezi širší skupinu rumů, které spojuje tzv. španělské dědictví. Jejich společnými znaky jsou například poměrně krátká fermentace, využití vyšlechtěných kvasinek, kontinuální destilace nebo mísení lehčích a těžších rumů. Výrobu rumů značky Don Q dále charakterizuje mnohočetná destilace a následná filtrace aktivním uhlíkem, jejichž výsledkem je čistý a ryzí rum. Důležitou součástí receptury je také voda z Río Inabón, na jejíž využívání má rodina Serrallés výhradní právo. Melasa pro rum pochází z Dominikánské republiky a Guatemaly. Řemeslné umění zrání v sudech z amerického bílého dubu a pečlivé mísení jsou výhradními recepty rodiny Serrallés, jež byly zdokonalovány úsilím šesti generací. Kombinace směsi těch nejlepších rumů, správného prostředí a času zaručuje stabilní kvalitu. Výsledkem je portfolio prémiových rumů s osobitým aroma a dokonalou vyvážeností.
Chuťový profil:
Tato směs rumů nejprve zraje 5 až 8 let v sudech z amerického bílého dubu a poté 4 až 6 týdnů v sudech po vermutu Mancino Vecchio z italského dubu. Těšit se tak můžete tak na chuťový profil s tóny třešní a rozinek, medu, hořké čokolády a vanilky.
Výrobce / dovozce:
Kromě výjimečné kvality svých produktů si lihovar Serrallés zakládá také na environmentálně odpovědném přístupu k produkci a využití obnovitelných energií. To z něj činí jednoho z nejekologičtějších výrobců lihovin na světě. Především díky inovativnímu nakládání s odpadní vodou, energetické efektivnosti a redukci emisí. Dnes se tedy lihovar Serrallés vyznačuje nejen produkcí kvalitních portorických rumů, ale také nadšením a investicí do přeměny na environmentálně zodpovědnou palírnu.
Recenze:
Kde koupit?
Praha
www.alkohol.cz www.idrinks.cz www.winehouse.cz www.dios.cz www.warehouse1.cz www.bestdrink.cz www.dramroom.cz
Jihočeský kraj
Ústecký kraj
Jihomoravský kraj
www.maneo.cz www.dios.cz www.excaliburshop.com
Zlínský Kraj
Moravskoslezský kraj
www.stramis.cz www.fiftydrinks.cz www.spiritsoriginal.cz www.vinotekastyle.cz