JJ
JJ
Soutěžní koktejl Petera Plieštika (Forbína) z prvního ročníku soutěže Cesta za agáve.
- 6 cl tequila směsi
- 0,5 cl Giffard White chocolate sirup
- 0,5 cl simple cordial (simple sirup 2:1 Supasawa)
Tequila směs
- 70 cl Arquitecto Blanco
- 35 cl Lustau Oloroso Sherry
- 30 cl Campari
- 175 g bílé čokolády Callebaut
- 0,25 cl esence z meruňkových pecek
OZDOBA: nadýchaná (pufovaná) vepřová kůže
LED: ledová koule
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice
SKLENIČKA: zeitgeist steps glass
POSTUP PŘÍPRAVY
- Začnete s tequila směsí: veškeré tekuté ingredience smíchejte dohromady. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přelijte do směsi alkoholu. Pořádně promíchejte a směs nechte přes noc v mrazáku. Čokoláda se vysráží na povrchu – odeberte ji a tekutou část přefiltrujte přes kávový filtr.
- Výslednou směs odměřte do míchací sklenice spolu s čokoládovým sirupem a simple cordialem.
- Přidejte led a celý drink pořádně vymíchejte v míchací sklenici.
- Přes barové sítko přelijte drink do skleničky s ledovou kouli.
- Drink ozdobte vepřovou kůži a servírujte.
Základní surovina | Tequila |
---|---|
Období | Kdykoli |
Objem | do 15 cl (short drink) |
Kam dál?