JJ

JJ

JJ

Soutěžní koktejl Petera Plieštika (Forbína) z prvního ročníku soutěže Cesta za agáve.

  • 6 cl tequila směsi
  • 0,5 cl Giffard White chocolate sirup
  • 0,5 cl simple cordial (simple sirup 2:1 Supasawa)

Tequila směs

  • 70 cl Arquitecto Blanco
  • 35 cl Lustau Oloroso Sherry
  • 30 cl Campari
  • 175 g bílé čokolády Callebaut
  • 0,25 cl esence z meruňkových pecek

OZDOBA: nadýchaná (pufovaná) vepřová kůže
LED: ledová koule
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice
SKLENIČKA: zeitgeist steps glass

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Začnete s tequila směsí: veškeré tekuté ingredience smíchejte dohromady. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přelijte do směsi alkoholu. Pořádně promíchejte a směs nechte přes noc v mrazáku. Čokoláda se vysráží na povrchu – odeberte ji a tekutou část přefiltrujte přes kávový filtr.
  2. Výslednou směs odměřte do míchací sklenice spolu s čokoládovým sirupem a simple cordialem.
  3. Přidejte led a celý drink pořádně vymíchejte v míchací sklenici.
  4. Přes barové sítko přelijte drink do skleničky s ledovou kouli.
  5. Drink ozdobte vepřovou kůži a servírujte.
Základní surovina Tequila
Období Kdykoli
Objem do 15 cl (short drink)

Kam dál?