La P'Aroma

La P'Aroma

La P'Aroma

Soutěžní koktejl Martina Kůly (Black Angel's Bar) z prvního ročníku soutěže Cesta za agáve.

Papriková soda

  • 200 g sladké červené papriky
  • 100 g vody
  • 10 kapek celerových bitters
  • 100 ml sirupu z agáve
  • 15 ml Citric Blend
  • 10 ml saline solution (poměr: 10 ml vody na 2,5 g soli)
  • 400 ml vody

OZDOBA: pikantní sušenka
LED: velký čirý led 
MÍCHACÍ MÉDIUM: přímo do skla
SKLENIČKA: highball glass

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Začněte s paprikovou sodou: červenou papriku očistěte od zrníček a spolu se 100 g vody rozmixujte. Sceďte přes plátno, abyste získali čistě paprikovou vodu. Množství 400 ml této paprikové vody smíchejte s agáve, Citric Blend a saline solution. Přidejte 400 ml vody a celou směs karbonizujte pomocí CO2. Karbonizaci zopakujte 3–4krát. 
  2. Do vychlazené sklenice vložte led, nadávkujte destilát z agáve a dolijte paprikovou sodou. 
  3. Drink ozdobte a servírujte. 
Základní surovina Tequila
Období Kdykoli
Objem nad 15 cl (long drink)

Kam dál?