La P'Aroma
La P'Aroma
Soutěžní koktejl Martina Kůly (Black Angel's Bar) z prvního ročníku soutěže Cesta za agáve.
- 5 cl La Travesía
- 5 cl domácí paprikové sody
Papriková soda
- 200 g sladké červené papriky
- 100 g vody
- 10 kapek celerových bitters
- 100 ml sirupu z agáve
- 15 ml Citric Blend
- 10 ml saline solution (poměr: 10 ml vody na 2,5 g soli)
- 400 ml vody
OZDOBA: pikantní sušenka
LED: velký čirý led
MÍCHACÍ MÉDIUM: přímo do skla
SKLENIČKA: highball glass
POSTUP PŘÍPRAVY
- Začněte s paprikovou sodou: červenou papriku očistěte od zrníček a spolu se 100 g vody rozmixujte. Sceďte přes plátno, abyste získali čistě paprikovou vodu. Množství 400 ml této paprikové vody smíchejte s agáve, Citric Blend a saline solution. Přidejte 400 ml vody a celou směs karbonizujte pomocí CO2. Karbonizaci zopakujte 3–4krát.
- Do vychlazené sklenice vložte led, nadávkujte destilát z agáve a dolijte paprikovou sodou.
- Drink ozdobte a servírujte.
Základní surovina | Tequila |
---|---|
Období | Kdykoli |
Objem | nad 15 cl (long drink) |
Kam dál?