La Pinta Mexicana

La Pinta Mexicana

La Pinta Mexicana

Soutěžní koktejl Mateje Kochana (Monk Bar) z prvního ročníku soutěže Cesta za agáve.

  • 4,5 cl La Travesía
  • 15 cl sody z praženého sladu
  • 1,5 cl kyselý med 

Soda z praženého sladu

Připravená ze zastudena rozemletých a macerovaných zrn sladu z pivovaru Strahov. Následně scezená a dochucená solí, cukrem a trochou kyseliny citronové. 

Kyselý med

Medová voda v poměru 1:1 dokyselená Citric Blendem.

OZDOBA: marakujový vzduch
LED: ledový kvádr
MÍCHACÍ MÉDIUM: přímo do skla
SKLENIČKA: highball glass

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Začněte přípravou domácích surovin – sladové limonády a kyselého medu. Množství 300 g medu rozpusťte ve 300 ml vody a dokyselte 4 cl Citric Blendu.
  2. Do předem vychlazené sklenky nadávkujte všechny suroviny a zlehka promíchejte. Poté vložte ledový kvádr.
  3. Drink ovoňte marakujovým vzduchem za pomoci lecitinu a foameru. 

 

Základní surovina Tequila
Období Zimní
Objem nad 15 cl (long drink)

Kam dál?