La Pinta Mexicana
La Pinta Mexicana
Soutěžní koktejl Mateje Kochana (Monk Bar) z prvního ročníku soutěže Cesta za agáve.
- 4,5 cl La Travesía
- 15 cl sody z praženého sladu
- 1,5 cl kyselý med
Soda z praženého sladu
Připravená ze zastudena rozemletých a macerovaných zrn sladu z pivovaru Strahov. Následně scezená a dochucená solí, cukrem a trochou kyseliny citronové.
Kyselý med
Medová voda v poměru 1:1 dokyselená Citric Blendem.
OZDOBA: marakujový vzduch
LED: ledový kvádr
MÍCHACÍ MÉDIUM: přímo do skla
SKLENIČKA: highball glass
POSTUP PŘÍPRAVY
- Začněte přípravou domácích surovin – sladové limonády a kyselého medu. Množství 300 g medu rozpusťte ve 300 ml vody a dokyselte 4 cl Citric Blendu.
- Do předem vychlazené sklenky nadávkujte všechny suroviny a zlehka promíchejte. Poté vložte ledový kvádr.
- Drink ovoňte marakujovým vzduchem za pomoci lecitinu a foameru.
Základní surovina | Tequila |
---|---|
Období | Zimní |
Objem | nad 15 cl (long drink) |
Kam dál?