Mexican Design

Mexican Design

Mexican Design

Soutěžní koktejl Tomáše Gece (Becher's Bar) z prvního ročníku soutěže Cesta za agáve.

  • 3 cl tequila Arquitecto
  • 4 cl rajčatového cordialu
  • 3 kapky bazalkového oleje

Rajčatový cordial

  • 0,6 l rajčatové vody (filtrované do čiré kapaliny)
  • 0,4 l sirupu z růžového pepře
  • 15 g tymiánu
  • 10 g kyseliny citronové
  • 7,5 g kyseliny jablečné
  • 5 g kyseliny askorbové

Bazalkový olej

  • 200 g blanšírované bazalky
  • 250 ml lněného oleje
  • 4 g mořské soli

OZDOBA: bazalkový olej
LED: bez ledu
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice
SKLENIČKA: coupette

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Nejprve si připravte rajčatový cordial: suroviny smíchejte, přelijte do vakuovacího sáčku a vložte do sous vide na 38 °C po dobu 1 hodiny.
  2. Připravte si bazalkový olej: suroviny smíchejte a rozmixujte dohladka. Poté přeceďte přes plátno nebo kávový filtr. 
  3. Do míchací sklenice nadávkujte tequilu a cordial a důkladně vymíchejte.
  4. Koktejl přelijte do sklenice typu coupette, ozdobte třemi kapkami bazalkového oleje a podávejte.
Základní surovina Tequila
Období Kdykoli
Objem do 15 cl (short drink)

Kam dál?