Mexican Design
Mexican Design
Soutěžní koktejl Tomáše Gece (Becher's Bar) z prvního ročníku soutěže Cesta za agáve.
- 3 cl tequila Arquitecto
- 4 cl rajčatového cordialu
- 3 kapky bazalkového oleje
Rajčatový cordial
- 0,6 l rajčatové vody (filtrované do čiré kapaliny)
- 0,4 l sirupu z růžového pepře
- 15 g tymiánu
- 10 g kyseliny citronové
- 7,5 g kyseliny jablečné
- 5 g kyseliny askorbové
Bazalkový olej
- 200 g blanšírované bazalky
- 250 ml lněného oleje
- 4 g mořské soli
OZDOBA: bazalkový olej
LED: bez ledu
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice
SKLENIČKA: coupette
POSTUP PŘÍPRAVY
- Nejprve si připravte rajčatový cordial: suroviny smíchejte, přelijte do vakuovacího sáčku a vložte do sous vide na 38 °C po dobu 1 hodiny.
- Připravte si bazalkový olej: suroviny smíchejte a rozmixujte dohladka. Poté přeceďte přes plátno nebo kávový filtr.
- Do míchací sklenice nadávkujte tequilu a cordial a důkladně vymíchejte.
- Koktejl přelijte do sklenice typu coupette, ozdobte třemi kapkami bazalkového oleje a podávejte.
Základní surovina | Tequila |
---|---|
Období | Kdykoli |
Objem | do 15 cl (short drink) |
Kam dál?