Paranubes Añejo Ex-Tequila Cask
Paranubes Añejo Ex-Tequila Cask
Hornatý region Oaxaca, domov původních obyvatel Mexika. Výška 1–2 tisíce m n. m. Tradiční pěstitelství cukrové třtiny, kávy a ovoce. A rum, jenž vzniká přirozenou fermentací z organicky pěstované cukrové třtiny. Paranubes, lokálně známý jako aguardiente de caña, je rum pocházející z nedotčené přírody.
Detail:
Paranubes vzniká z čerstvé šťávy lokální cukrové třtiny (odrůdy Criolla, Dulce, Dura a Morada), která roste na farmě José Luíse Carrery, a to bez použití pesticidů nebo hnojiv. Po ruční sklizni a vylisování následuje přirozená fermentace v kádích z borového dřeva o objemu 1100 litrů. Kvašení probíhá průběžně a trvá až čtyři měsíce. Poté přichází na řadu destilace v měděné koloně. Výsledkem je aguardiente de caña unikátní chuti.
V případě Paranubes Añejo Ex-Tequila Cask putuje destilát do sudů po tequile, kde zraje 18–24 měsíců. Výsledný rum je bez přidané vody a je ručně lahvovaný o síle 54,9 %.
Na našem trhu bude k dispozici zhruba 90 láhví od této šarže.
Chuťový profil:
Díky zrání v tropickém klimatu Río Tuerto v Oaxace si tento rum zachovává zemitou sladkost a slanost, kterou známe z klasického rumu Paranubes Blanco. K tomu se přidávají tóny zralých banánů, pražené kávy, tabáku a papriček habañero.
Výrobce / dovozce:
Paranubes Añejo New Oak Barrel je rum z čisté třtinové šťávy, který vyrábí José Luís Carrera, třetí generace rodinné tradice, v odlehlé oblasti Sierra Mazateca v severní Oaxace. Cukrová třtina pro Paranubes roste v hornatém regionu Oaxaca, domově původních obyvatel Mexika. Oblast je známá produkcí kávy a ovoce, jako je mango nebo papája.
Ke stažení