Punč 3x jinak
Punč 3x jinak
Koktejlová rodina punčů je velmi široká. Mohou být alkoholické i nealkoholické a zpravidla obsahují hodně ovoce nebo ovocné šťávy. Obvykle se podává ve velkých mísách, odkud si naléváte jednotlivé porce. Ale namíchat si jej můžete i v menším množství, jen pro sebe. Příležitost k tomu máte například 20. září, kdy slavíme National Punch Day.
Vznik punče můžeme vysledovat do 17. století, kdy jej zaměstnanci britské Východoindické společnosti přinesli z indického subkontinentu do své domoviny. Původní název paantsch odkazuje k indické číslovce pět, jelikož se nápoj skládal z pěti složek: alkohol, cukr, limetka / citron, koření a voda (dnes led).
Two Duppies Punch
2 cl The Duppy Share Aged Rum
2 cl The Duppy Share Spiced Rum
6 cl ananasového džusu
3 cl čerstvé citronové šťávy
1 cl
cukrového sirupu
2 cl pomerančové šťávy
1 střik Angostura Aromatic bitters
Všechny suroviny odměřte do šejkru na kostky ledu a důkladně protřepejte. Připravenou sklenku naplňte ledovými kostkami. Přes barové sítko přelijte obsah šejkru do sklenky. Drink ozdobte plátkem sušeného ananasu a snítkou máty a servírujte.
Caribbean Rum Punch
4 cl Duppy White
2 cl Gunroom Navy
1 cl cukrového sirupu
1 cl čerstvé limetkové šťávy
2 střiky Angostura Aromatic bitters
6 cl mučenkového
džusu
6 cl džusu z guáve
Všechny suroviny odměřte do šejkru na kostky ledu a důkladně protřepejte. Připravenou sklenku naplňte ledovými kostkami. Přes barové sítko přelijte obsah šejkru do sklenky. Drink ozdobte koktejlovou třešní a zastrouhejte trochou muškátového oříšku.
Hot Navy Punch
2 cl Don Q Reserva 7y
2 cl koňaku VS
2 cl cherry brandy
1 cl čerstvé limetkové šťávy
0,5 cl cukrového sirupu
4 cl vody
Všechny suroviny odměřte do džezvy nebo plecháčku a ohřejte na plotně zhruba na 70 °C. Přelijte do sklenice, ozdobte limetkovou kůrou a podávejte.
Fotogalerie