Šampaňské
Šampaňské
Král mezi šumivými víny. Aby se však tímto titulem mohlo pyšnit, musí výrobci dodržet řadu apelačních podmínek. Jednou z nich je, že šampaňské nesmí být vyráběno nikde jinde než v oblasti Champagne, po níž získalo svůj název. Také hrozny révy vinné mohou pocházet pouze z této oblasti a přípustné jsou jen tyto odrůdy: Chardonnay, Pinot Noir, Meunier, Pinot Blanc, Pinot Gris, Arbane, Petit Meslier.
Pevně daná je i výroba. Aby se víno mohlo nazývat šampaňským, je třeba, aby proběhla sekundární fermentace v láhvi (tzv. méthode champenoise). Následně musí víno zrát tzv. na kalech minimálně 15 měsíců (týká se neročníkových vín, u ročníkových je minimální doba 3 roky).
Pierre Legras Black Jacket Vintage 2015
Výrobce: Champagne Pierre Legras
Země původu: Francie
Obsah alkoholu: 12 %
Pierre Legras Idée de Voyage Vintage 2012 Blanc de Blancs Grand Cru
Výrobce: Champagne Pierre Legras
Země původu: Francie
Obsah alkoholu: 12 %
Pierre Legras Coste Beert Blanc de Blancs Grand Cru
Výrobce: Champagne Pierre Legras
Země původu: Francie
Obsah alkoholu: 12 %
Pierre Legras Déa Matra Rosé
Výrobce: Champagne Pierre Legras
Země původu: Francie
Obsah alkoholu: 12 %
Pierre Legras Monographie Blanc de Blancs Brut Nature
Výrobce: Champagne Pierre Legras
Země původu: Francie
Obsah alkoholu: 12 %
Pierre Legras Orior Brut
Výrobce: Champagne Pierre Legras
Země původu: Francie
Obsah alkoholu: 12 %