Tomato & Smoke

Tomato & Smoke

Tomato & Smoke

Soutěžní koktejl Jana Vu (Pontis) z prvního ročníku soutěže Cesta za agáve.

Asijský rajčatový mix

730 g rajčat
8 g rýžového octa
10 g mirinu
10 g sóji 
11 g gochujangu 
1 g mořské soli
0,5 listu mořské řasy nori 
2 g kyseliny citronové
1 g černého pepře 
2% pectin 

Laksa cracker

30 g lístků koriandru laksa
10 g vody 
30 g hladké mouky
100 g olivového oleje

OZDOBA: laksa cracker
LED: velká ledová kostka
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice
SKLENIČKA: hedou 300ml OF

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Začněte asijským rajčatovým mixem: všechny suroviny kromě pectinu nadávkujte do termomixu a rozmixujte. Nakonec přidejte pectin a přelijte směs do centrifugy nebo spinzallu, kde ji klarifikujete. Zbývající hmotu využijte na ozdobu. 
  2. Poté si připravte laska garnish: všechny suroviny smíchejte, aby vzniklo těsto. Pánev potřete trochou oleje a nechte rozehřát na mírném plameni. Naběračkou nadávkujte malé množství těsta do středu pánve a jakmile se odpaří všechna voda, obraťte. Hotový cracker dejte na talíř s kuchyňským papírem, aby se odmastil. Skladujte v suchu a chladu – takto uskladněné vydrží crackery týden. 
  3. Ingredience na koktejl nadávkujte do míchací sklenice a stirujte zhruba 10 sekund.
  4. Poté přelijte koktejl do předem vychlazené sklenice s  velkou kostkou ledu.
  5. Ozdobte a servírujte.
Základní surovina Tequila
Období Kdykoli
Objem nad 15 cl (long drink)

Kam dál?