Tomato & Smoke
Tomato & Smoke
Soutěžní koktejl Jana Vu (Pontis) z prvního ročníku soutěže Cesta za agáve.
- 3,5 cl La Travesía
- 1 cl Dolin de Chambéry Dry Vermouth
- 4 cl asijského rajčatového mixu
- 0,5 cl čerstvé citronové šťávy
- 0,25 cl cukrového sirupu
Asijský rajčatový mix
730 g rajčat
8 g rýžového octa
10 g mirinu
10 g sóji
11 g gochujangu
1 g mořské soli
0,5 listu mořské řasy nori
2 g kyseliny citronové
1 g černého pepře
2% pectin
Laksa cracker
30 g lístků koriandru laksa
10 g vody
30 g hladké mouky
100 g olivového oleje
OZDOBA: laksa cracker
LED: velká ledová kostka
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice
SKLENIČKA: hedou 300ml OF
POSTUP PŘÍPRAVY
- Začněte asijským rajčatovým mixem: všechny suroviny kromě pectinu nadávkujte do termomixu a rozmixujte. Nakonec přidejte pectin a přelijte směs do centrifugy nebo spinzallu, kde ji klarifikujete. Zbývající hmotu využijte na ozdobu.
- Poté si připravte laska garnish: všechny suroviny smíchejte, aby vzniklo těsto. Pánev potřete trochou oleje a nechte rozehřát na mírném plameni. Naběračkou nadávkujte malé množství těsta do středu pánve a jakmile se odpaří všechna voda, obraťte. Hotový cracker dejte na talíř s kuchyňským papírem, aby se odmastil. Skladujte v suchu a chladu – takto uskladněné vydrží crackery týden.
- Ingredience na koktejl nadávkujte do míchací sklenice a stirujte zhruba 10 sekund.
- Poté přelijte koktejl do předem vychlazené sklenice s velkou kostkou ledu.
- Ozdobte a servírujte.
Základní surovina | Tequila |
---|---|
Období | Kdykoli |
Objem | nad 15 cl (long drink) |
Kam dál?